Ik wil voor deze column graag gebruik maken van de actualiteit. Scoort lekker makkelijk, zo commercieel ben ik dan ook wel weer. Maar het is sowieso een onderwerp waar ik elk jaar toch wel weer aan herinnerd word dat ik er een scherpe mening over heb. De Gay Pride.

Allereerst eens aantal disclaimers. Helaas is dit in ons verlinkste Nederland hard nodig, anders word ik nu al onderbroken door de opgeroepen weerstand van het ego van vele lezers wat schreeuwt ‘weer een homofoob! / racist! / homo acceptatie is nodig man!’

Komen ze. Ik ben geen homofoob. Ik kijk zelfs veel lesbische porno. Nee, nu even serieus. Ik laat iedereen in zijn waarde en iedereen mag van mij zijn en doen wat hij wil. Behalve parkeerwachters. Ik heb nog nooit iemand om zijn geaardheid, uiterlijk of iets anders waar hij of zij niks aan kan doen, voor de gek gehouden of getreiterd. Ik ben zelf ook een rare snuiter en sta voor een wereld waarin iedereen kan uitdragen waar diegene voor staat en hoop oprecht dat niemand last heeft van eigenschappen waar diegene niets aan kan doen. Ik ben 100% voor gelijke rechten voor iedereen en dus ook voor homoacceptatie, het homohuwelijk, etc. Al zouden al mijn beste vrienden homo zijn, dan maakt me dat geen ene flikker uit.

Maar nu komt het. Gays van de Gay Pride, jullie doen het verkeerd! Geef me alsjeblieft nog even de tijd om het uit te leggen, het is lastig, ik weet het.
Acceptatie is niet iets wat je kunt forceren, vooral niet door iets in het extreme te gaan doen om de ander er extreem mee te confronteren.
Mijn vriendin vindt het bijvoorbeeld verschrikkelijk dat ik naar andere chicks kijk. Ik zou graag willen dat ze dit accepteert. Moet ik dan vanaf nu bij elke chick die langs komt extreem gaan zitten staren en kwijlen en mijn vriendin aanstoten en haar wijzen op het lekkere wijf in kwestie? Maakt dat het beter? Zou ze, als ik maar lang genoeg doorga, dat volledig accepteren?
Moeten we moslims tijdens de Ramadan lekker gaan irriteren door voor hun neus aan dezelfde tafel pizza’s en frikandellen te gaan eten? Is extreme blootstelling aan iets confronterends de beste optie om de ander te overtuigen?
Dat is toch het doel van de hele Gay Pride? Acceptatie van homo’s bevorderen?

Ik heb weer even wat zitten bekijken gisteren en man man man, wat een verschrikking is het. Ik zou er heel veel geld bij moeten krijgen om daar naar toe te gaan. Zelden zie je zo veel aanstellers bij elkaar. Nepheid tot en met. Walgelijk. Ik schaam me kapot voor mijn eigen soort. Ik hoop dat de aliens gisteren even niet met hun telescoop naar Amsterdam zaten te kijken. Ik hoor er niet bij in ieder geval, ik hoop dat ze dat beseffen.

Boten vol met gigantische stijve pikken van papier-maché, rellende leernichten die elkaar midden op de boeg van de boot staan af te lebberen… En wat heeft gisteren in Amsterdam het zaad weer rijkelijk gevloeid. In de darkrooms reikte het tot aan je enkels, dat is een ding wat zeker is.

Overigens is met dat laatste niks mis. Als je van piemels en zaad houdt, dan was het gisteren een prachtige dag. Als je een linkse, Starbucks-drinkende, werkloze Macbook Pro (voor Facebook) gebruiker bent, ook. Maar voor alle andere mensen is dit een aandacht-schreeuwend evenement wat voornamelijk de emotie ‘walging’ oproept.

Nou begrijp me niet verkeerd, want het is weer makkelijk om ‘vieze homohater’ op te laten komen in je hoofd, maar ik ben je wederom een stapje voor. Deze mening heeft weinig met homo’s te maken. Als er namelijk een ‘Straight Parade’ was geweest, en wij hetero’s hadden onszelf daar gisteren zo staan aanstellen op een boot, en halfnaakt elkaar openlijk staan op te geilen en af te lebberen midden in de stad, dan was de wereld te klein geweest. Dan had iedereen ‘Schande!’ staan te paraderen.

En daarom zeg ik, je kunt met je pik zwaaien tot je een ons weegt, maar op deze manier maak je het probleem niet alleen niet beter, je maakt het alleen maar erger!
De stelling van vandaag die ik er in wil gooien is dat de Gay Pride, met al het neppe aanstelgedrag wat daar bij hoort, alleen maar leidt tot het minder accepteren van homo’s.

Ik ben na deze briljante conclusie even gaan Googlen en wat blijkt? Ik heb weer eens gelijk.
http://1vjongerenpanel.eenvandaag.nl/uitslagen/liefde/60961/jongeren_canal_parade_werkt_eerder_averechts_

Dit bovenstaande geldt natuurlijk niet voor lekkere lesbo’s. Iedereen op deze planeet houdt van tieten. Ook vrouwen. Niemand heeft moeite met het aanzicht van twee prachtige, langharige, lesbiennes die elkaar aflebberen. Daar mag van mij elke week een parade voor zijn trouwens.

Dan als laatste nog even een aandachtspuntje. Homoseksualiteit is niet iets om trots op te zijn. De naam Gay Pride vind ik dan ook verkeerd. Homoseksualiteit is geen ziekte, geen beperking, begrijp me niet verkeerd, maar het is wel een afwijking. Als namelijk 100% van de bevolking vanaf morgen net zo vergayed zou zijn als die gasten van gisteren, dan is de soort Homo Sapiens binnen een eeuw uitgestorven. Dat is overigens nog niet eens zo erg, maar dat terzijde. Alles in ons leven doen we voor eten, drinken, slapen én voortplanting. Een bacterie doet niets anders dan zichzelf delen en sterven. We zijn gemaakt om ons voort te planten. Het is een natuurlijke reactie om afkeer te hebben voor zaken die voor ons of onze soort bedreigend zijn. Een volledige onderdrukking van die impulsen, en dus 100% acceptatie, gaat er dan ook nooit komen.
Nou maakt dit op zich voor deze discussie weinig uit, maar ik houd hier wel rekening mee bij het vormen van mijn mening in deze kwestie. Omdat gelukkig niet 100% van de bevolking homo is, maakt het geen fuck uit dat er homo’s zijn. Sterker nog, zo blijven er alleen maar meer lekkere wijven over voor ons. Maar om er nou trots op te zijn? Ik ben ook niet trots op mijn dunne armpjes of op dat gigantische gat tussen mijn tenen.
Wellicht moet ik een parade organiseren voor hypochondrische mannen met dunne armpjes en lelijke voeten? DAAR MAG IK TOCH TROTS OP ZIJN?

Wat is er mis met gewoon je tekortkomingen erkennen en ze te accepteren? Dan kun je daarnaast toch gewoon ‘normaal’ doen? Of je dan van kutten of pikken houdt zal iedereen worst wezen (hihi). En als je gewoon normaal doet, word je ook gewoon geaccepteerd. Dat is het mooie van het verhaal. Hoe harder je schreeuwt dat je extreem gay bent, hoe negatiever de reactie bij de ander.
Wat vind jij? Wat denk jij bij het aanzien van honderden halfnaakte schreeuwers die elkaar aflebberen, omringd door gigantische stijve pikken? Zouden we dit elke dag moeten doen? In elke stad van het land? Zal dat de christenen en moslims en Boeren wel eens effe leren hoe het zit? Of is een Gay Pride in andere vorm niet veel beter? Bijvoorbeeld boten vol met stilzwijgende mensen (homo’s en hetero’s) met spandoeken en films die de ernst van de situatie illustreren? Daar heb ik dan wel een retourtje Amsterdam voor over.

De soep is klaar. Doei.

 

 

Volgend artikel: Parkeerwachter, het mooiste beroep op aarde