Goh, waarom zou de hele wereld toch denken dat Nederlands een van de lelijkste talen is ter wereld? Zou het te maken hebben met onze lelijke overdreven klinkers zoals ‘EU’, UI of AAAA’? Of is het toch omdat de meesten van ons klinken als een bij het vuilnis gegooid espressoapparaat wanneer er een woord met veel G’s wordt uitgesproken?

Dat Nederlands een lelijke taal is, daar is iedereen het behalve Nederlanders wel zo’n beetje over eens. Het komt voor buitenlanders veel overeen met Arabisch en Hebreeuws. Ouderwetse talen met een dito uitspraak. Ik denk dat de grootste reden dat Arabieren over de hele wereld worden een slecht imago genieten niet is omdat het Islamieten zijn of omdat ze een onbetrouwbaar gezicht met grote haakneuzen hebben, maar omdat ze zo’n smerig klinkende kuttaal hebben. Helaas klinkt Nederlands ook zo in de oren van de rest van de wereld. Ik heb van veel buitenlanders gehoord dat ze ‘zo’n onbeschaafd klinkende taal niet hadden verwacht in zo’n ontwikkeld land’. De rest van de wereld denkt dat Nederlanders een permanente keelontsteking hebben of dat er overtollig slijm niet kan worden afgevoerd door onze inferieure lichamen.De walging van de Nederlandse taal is in ieder geval ook wijdverspreid onder de internationale gemeenschap in dit land.

Tot dat… Tot dat ze mij horen praten.
Ik ga veel om met hoogopgeleide expats en internationale studenten en hoor vaak dat mijn Nederlands volgens hen veel zachter klinkt. Veel ‘ontwikkelder’ en simpelweg veel mooier en harmonieuzer. Ze vragen vaak aan mij ‘waarom is jouw penis zo mooi? Hoe kom je aan die kleurencombinatie op je eikel?’ Daarnaast vragen ze mij ook vaak waarom mijn Nederlandse uitspraak zo mooi is.
Ik leg ze dan uit dat ik uit Brabant kom. Een gedeelte van Nederland wat niet met de harde G spreekt. Ik demonstreer dan het woord ‘graag’ op twee manieren. Vaak vinden ze de zachte G zo mooi dat ik al menig internationale studente van me af heb moeten slaan. Ze beginnen me vrijwel direct aan te randen. Conclusie: Iedereen vind de harde G vies klinken.
En nondedju, wat hebben ze daar gelijk in. Nou zou ik er niet zo moeilijk over doen als we massaal zouden accepteren dat de harde G gewoon een aangeleerde spraakstoornis is, maar helaas is het omgekeerde de situatie in dit land. Mensen uit de randstad denken namelijk dat hun taal superieur is aan wat ‘al die boeren / halve Belgen’ spreken. De hele wereld is het daar echter mee oneens. Daar hebben randstedelingen overigens wel vaker last van, zie de discussie over friet en patat. Overigens zeg ik niet dat iedereen maar met een zwaar dialect moet gaan spreken. Integendeel. Maar die smerige harde G moet echt verdwijnen uit ons land. Ik schaam me voor mijn medelanders als ik al die comments op YouTube lees over onze ranzige taal.

En wist je trouwens dat het aangetoond is dat je met een harde G veel vaker ziek wordt dan met een zachte G? Dat komt omdat je eigenlijk permanent een lijntje slijm in je keel moet hebben om het gorgelende gebral uit je muil te kunnen krijgen. Ook heb je dus automatisch meer last van een stinkende adem en een grotere kans op keelaandoeningen op latere leeftijd. Daarbij klink je dus voor de rest van de wereld als een mongool met een spraakgebrek. Alleen voor je harde G-maatjes klinkt het normaal.

Bonusinformatie. Het typisch Nederlandse accent van Hollanders die Engels spreken gaat door merg en been. De term SteenkolenEngels is niet voor niets wijdverspreid.
Ook hier kun je wat aan doen, namelijk eerst zorgen dat je je in je moedertaal normaal en mondain kunt uitdrukken. Hoe ‘zachter’ je taal klinkt, hoe beter je Engelse uitspraak wordt. In Scandinavië spreken ze vrijwel perfect Engels wat lastig te onderscheiden is van ‘echt’ Engels.
Het is tijd dat we massaal overgaan op de zachte G.

Stap 1 om van Nederland weer een beschaafd land te maken. Nee sorry, stap 2. Stap 1 is namelijk het vergroten van ons IQ en het afschaffen van feminisme en kortpittige kapsels.
GGGoedendagGG.

Oh ja, nu ik toch bezig ben. Heb je al eens nagedacht over die mislukte Engels klinkende ‘R’ van de randstedelijken + Utrecht? De befaamde ‘zeg maarr’ zeggende studentes? Je kent ze wel.
Nederland is het enige land ter wereld waar je in één woord twee verschillende ‘R’ren kunt zeggen en niemand die er van op kijkt.
Zeg maar eens het woord ‘reetkever’ en analyseer je eigen uitspraak. Ben je consistent en heb je 2 keer dezelfde R? Of ben je zo’n idioot die begint met een rollende R en eindigt met een Engelse R?

Hoe kan dat laatste in godsnaam correct Nederlands zijn?
Dus als je dan toch bezig bent, doe zowel iets aan je slijm-G als aan je R met een identiteitscrisis.

– De Kritische Nood
Master of Language, Pronunciation & Female Orgasm

Extra leesvoer: http://nos.nl/op3/artikel/2018023-ook-amsterdammers-spraken-met-de-zachte-g

Volgend artikel: IES RACISTISCH.