Seksisme, heter dan ooit.
Net zoals met het kapitalisme, het aantal verkeersboetes en anal gaping, is ook het feminisme en de positieve discriminatie die daarbij komt kijken, in dit land weer volledig doorgeslagen. Waarom moet toch altijd alles in het extreme getrokken worden om bepaalde ‘zieligheid’ te compenseren?

Ik geef toe, vrouwen hebben tot ver in de vorige eeuw hun portie discriminatie wel gehad. Dat krijg je ervan als je mensen met een IQ van <100 met een heilig boek in hun hand serieus neemt, maar dat terzijde. En ja, het is een goede zaak dat vrouwen nu gelijk worden gesteld aan mannen en dat ze gelijke rechten hebben op alle vlakken. Maar je kunt ook te ver gaan met je positieve discriminatie. Wij mannen moeten het nu namelijk ontgelden en dat lijkt me nergens voor nodig. In élke reclame op TV waar een 'gezinsleven' wordt uitgedragen is de man de lul. Of beter gezegd nog, de sukkel. In elke reclame en in veel series en programma's is de man de lolbroek die maar wat aanklooit en nooit tot een oplossing komt. De vrouw, met haar gezonde verstand, biedt dan uiteraard de oplossing met een of ander boutproduct of komt zogenaamd met een ingenieus plan. Als je om je heen kijkt en goed luistert valt eigenlijk het volgende op: Mannen worden simpelweg overal continu afgezeken en dan vooral door vrouwen. Voornamelijk hun eigen vrouw of moeder. Je mag op mannen blijkbaar altijd (harde) kritiek hebben. Je mag grappen over ze maken. Sterker nog, je mag ze gewoon recht in hun gezicht vertellen wat je niet bevalt aan ze. Je mag ze voor de gek houden. Papa mag dan meer grapjes maken dan mama, maar papa krijgt er ook een stuk meer te verduren over zijn kalende hoofd, bierbuik, etc. Mama en de kinderen liggen dan dubbel. Het is om de een of andere manier sociaal geaccepteerd om mannen negatief te benaderen. Ik klaag hier overigens niet over, want mannen kunnen hier tegen, maar het is wel frappant dat het omgekeerde not done is. Sterker nog, doe je het wel dan heb je weer een gezellig weekend... Ik weet nou onderhand wel dat mannen kinderachtig zijn, continu aan seks denken, ruzie maken, verantwoordelijk zijn voor veel shit in de wereld, koppig zijn, etc. Het is duidelijk. Maar als vrouwen grapjes willen maken over mannen moeten ze zelf ook eens een keer kritiek kunnen 'handelen'. En dat kunnen ze niet. Dat is simpelweg ook de reden van dit hele fenomeen. Mannen worden afgezeken omdat ze er tegen kunnen. Vrouwen gaan dan meteen janken of spelen de zieligheidskaart. Overigens is het niet verwonderlijk dat mannen beter tegen kritiek en afzeiken kunnen. Wij mannen zeiken elkaar namelijk onderling ook continu af. Het is zelfs een teken van vriendschap en genegenheid om je maat eens goed in de zeik te zetten met zijn lelijke kutkop. We durven kritiek op elkaars acties te geven en zo houden we elkaar scherp. Mannen halen zo het beste uit zichzelf naar boven. Vrouwen daarentegen doen onderling niets anders dan elkaar complimenteren. Het ligt natuurlijk altijd aan die verdomde mannen of *insert* een willekeurige externe factor. Zo houd je je eigen zwakheden natuurlijk alleen maar in stand...
Omdat ik het beu ben dat mannen altijd als sukkels worden geprojecteerd in de media, wil ik hier een tegengeluid laten horen:
Kijk om je heen. Alles wat je ziet, op een paar plantjes en nutteloze prullaria na, is door een man uitgevonden en / of gebouwd. Elke straatsteen, elk gebouw, elk vervoersmiddel, elk elektronisch apparaat en simpelweg alles wat nuttig is, bestaat omdat een man het er neer heeft gezet.
Het is typisch mannen om te experimenteren, om dingen juist niet volgens de regels te doen. Daar kun je je tegen afzetten, maar dat is wel de reden dat er mensen op de maan zijn geweest en er nu highspeed internet je huis binnen komt. Ja, mannen doen voor het oog ‘domme dingen’ en rijden zich dood of springen uit een boom, gewoon om te kijken wat er gebeurt, maar met deze instelling kom je wel verder in het leven. Als het aan vrouwen had gelegen hadden we nog steeds in grotten geleefd. Weliswaar in een verdomd goed versierde grot, dat wel. En wellicht was de dierenpopulatie nog steeds goed geweest en hadden we niet alle bomen gekapt om de natuur in stand te houden, allemaal waar… Maar toch. Alles volgens de regeltjes en verwachtingspatroon doen leidt niet tot innovatie.
Nog iets typisch mannelijks, is dat we offers brengen voor een groter doel. Soms is dat zelfs ons eigen leven. Als er ergens shit is, gaan mannen het oplossen. Of zie je het al voor je dat het leger of de politie alleen uit vrouwen bestaat?
De volgende keer als je je man weer eens wilt afzeiken, bedenk je dan eens dat de enige reden dat jij met je luie reet naar je TV en Ipad kunt kijken is omdat zijn gelijken dat voor jou geregeld hebben.

En positieve discriminatie moet sowieso opflikkeren. Waarom moet een bepaald percentage van de managers, politieagenten, ministers, etc. vrouw zijn? Waarom worden mannen gediscrimineerd voor bepaalde posities als ze eigenlijk de beste papieren hebben? Dat laatste moet toch de hoofdreden zijn om iemand aan te nemen?
Daarbij heeft het ook nadelen. De landen met de meeste positieve discriminatie, en waar dus de meeste vrouwen ‘aan het roer’ zijn niet geheel toevallig de landen die het meest links zijn. En we zien nu allemaal wat daarvan komt… En dan heb ik het nog niet eens gehad over al die kortpittige kapsels en tuinbroeken…

Als laatste wil ik nog even zeggen dat mannen gewoon gaaf zijn. Mannen hebben humor, doen gekke dingen, vinden alles uit, maken vernieuwende muziek en kunst, zijn lekker tegendraads én voorzien mij simpelweg van al het vermaak in het leven. Vrouwen, tja… Zijn mooi. En soms wel eens lief.

Deel dit als je het moderne feminisme ook beu bent en de vrouwen eens een tegengeluid wil laten horen!

 

 

 

Volgend artikel: Kattenmensen zijn gaaf