Over de schrijver van dit geniale blog.

Zoals je vast al hebt gelezen, pis ik veel azijn. Dit komt omdat ik vind dat er ongelooflijk veel idioten zijn op deze wereld. Het vreemde is, dat dat helemaal niet nodig is. Met een beetje zelfreflectie, wat langer nadenken over wat je doet, het wat meer afvragen van het waarom van zaken zonder ze zo maar aan te nemen en wat meer eigen verantwoordelijkheid, zouden we er met zijn allen een heerlijke planeet van kunnen maken… Het steekt me dat zoveel mensen dit om de een of andere reden niet doen.
Probeer ik met dit blog de wereld te veranderen? Nee en ik weet dat me dat niet lukt. Maar zo kan er in ieder geval nog om gelachen worden. Wereldproblemen zoals armoede, massa immigratie, ziektes en kindersterfte zullen we op dit blog niet behandelen. Daar kunnen wij als gewone burger toch niets aan veranderen. Hier gaat het om de kleine irritaties des levens die uitvergroot worden om gewoon eens wat meer stil te staan bij alledaagse zaken en ze in een ander licht te zien.

Als je mijn columns leest denk je wellicht dat ik een racist, hater, xenofoob, vrouwenmepper, mongool, of genie ben. Helaas voor jullie ben ik geen van allen. Althans, niet meer dan gemiddeld. Daarbij ben ik ook minder verzuurd in het leven dan je zou denken.
Humor is het uitvergroten van dingen en juist de nadruk leggen op zaken waar wellicht niet iedereen het mee eens is. Ik snijd zaken aan die gevoelig liggen voor bepaalde mensen en gooi er dan keiharde krachttermen overheen. Waarom? Omdat het grappig is en ik zo een reactie uitlok. Laat je nou gewoon niet gek maken en lach erom. Kun je dat niet? Dan heb je het artikel niet goed gelezen of begrepen. Ga bij jezelf ten raden waarom je zo boos bent. Bekritiseer ook jezelf eens, dan weet je waar je staat in dit leven.

Dat zal ik bij dezen dan zelf ook doen. Dan hoeven jullie het alvast niet meer te doen!

Ik ben een te snel pratende josti. Ik ben veel te direct. Ik heb een te hoge haargrens en een onderkin. Ik ben mager maar heb toch een vetpens. Ik word snel boos op andere mensen. Ik heb veel angsten. Ik heb gruwelijk lelijke voeten. Ik kan geen baas boven mij hebben of mensen die me vertellen wat ik moet doen. Ik haat dingen doen waarvan ik het nut niet inzie en dat zijn heel veel dingen. Ik ben lui, doch efficiënt. Waarschijnlijk toch meer lui. Ik denk goed te zijn in veel dingen, maar dat valt stiekem toch wel mee. Rekenen en wiskunde ben ik totaal niet goed in. Lingo ben ik zelfs belachelijk slecht in. Daarnaast teken ik als een 6-jarig meisje met het Syndroom van Down en is handenarbeid niet aan mij besteed.

Zo, dat scheelt weer. Ik raad je aan om ook eens zo’n opsomming voor jezelf te maken.
Dan laat je je wellicht ook niet meer zo opfokken als iemand anders je slechte eigenschappen benoemt.

Oh ja, nog een slechte eigenschap van me: Ik ben belerend omdat ik mezelf zo fucking slim vind.

Veel leesplezier gewenst en succes in je miezerige bestaan op dit kleine planeetje. Laat je nou niet opfokken.
Groetjes,
De Kritische Nood