Al het (menselijk) gedrag is verklaarbaar. Niet geheel toevallig is mijn specialisme, naast de Eastern-overgreep-aftrektechniek en het irriteren van gelovigen, het onderzoeken van het waarom van menselijk gedrag. Vandaag is het onderwerp ‘dansen’, want waarom staan we eigenlijk massaal met onze kont te draaien op een suffe beat?

Dansen is eigenlijk het laten zien van je genen aan de buitenwereld. Laat me het verduidelijken. Mannen vallen op brede heupen want daar kunnen slimme kindjes met grote hersenen ‘doorheen’ bij de bevalling. (Ja, ik weet dat een kind niet uit de heup komt, maar bredere heupen bieden meer plek aan het gehele bevallingskanaal) We vallen op grote borsten omdat daar veel melk in past voor onze potentiële kindjes. Enfin, vrouwen weten inmiddels na hun 15e wel waar wij een stijfje van krijgen en buiten dit uit door bij het dansen altijd het accent te leggen op schuddende tietjes en naar achter gedrukte aarzen. Als een vrouw danst is het eigenlijk één grote show-off van het lichaam. Eigenlijk zegt ze ‘kijk naar mijn tetten, hoe vruchtbaar ze zijn en hoe heerlijk ze op en neer schudden in mijn jurkje. Kijk ook naar mijn grote kont, hoeveel vet er is opgeslagen in mijn billen en hoe dit bewijst dat ik veel oestrogeen heb. Dit zou je wel willen neuken toch?’ – Ofwel, samengevat een vrouwelijke dans.

Vrouwen beoordelen ons mannen echter veel minder op uiterlijk, maar meer op eigenschappen zoals:
– Zijn we fysiek en psychisch in staat haar te beschermen?
– Kunnen en zullen we ons kind opvoeden op de juiste manier?
– We zijn sterker dan vrouwen, dus zijn we ook psychisch in orde en zullen we haar geen kwaad doen?
– Zijn we sociaal goed? Kunnen we zieltjes voor ons winnen als het even minder gaat om ons zo uit (financiële) benarde situaties te redden?
– Hebben we humor? Kunnen we dingen relativeren zodat ze zich beter voelt over allerlei zaken?
– Hebben we een goede kaaklijn? Voldoende testosteron om gezond sperma aan te maken en een goed afweersysteem te hebben?
– Last but not least, hebben we geld? Middelen. Of in ieder geval ambitie om daar in de nabije toekomst aan te komen?
– Etc etc etc.

Dit moeten wij dus allemaal in 1 korte danssessie zien te bewijzen! Onmogelijk. Je ziet ook vaak dat mannen dansen met hun vuisten voor hun borst en er een beetje stoer bij kijken, als een vechthouding dus. We willen bijvoorbeeld laten zien dat we fysiek fit zijn en een mogelijke vijand in elkaar kunnen beuken en het vrouwtje kunnen beschermen. Op het moment dat ik hier aan denk, kan ik het dansen al niet meer serieus nemen. Mannen dansen dan ook niet graag. Nog sterker, mannen dansen alleen ook nooit. Zie je het al voor je, dat er in een tent geen enkele vrouw aanwezig is maar dat alle mannen lekker samen met elkaar aan het dansen zijn? Nein. Zo wel, dan ben je in de verkeerde tent terecht gekomen…
Vrouwen beginnen eerst te dansen en dan volgen de geile aasgieren vanzelf. Vrouwen houden van dansen, onbewust, omdat het mannen uitlokt om te dansen. Zo worden ze eerst begeerd door de mannen om zich heen om ze vervolgens zelf genetisch te kunnen keuren. Deze jongen trapt daar in ieder geval niet in.

Enfin, terug naar het punt dat vrouwen ons op veel meer eigenschappen beoordelen dan wij hen. Wij beoordelen vrouwen namelijk grotendeels alleen op vruchtbaarheid. Mannen zien een stel acceptabele tieten en denken dan ‘batsen!’ Nog sterker, wij zien gewoon een stoeptegel en denken ‘batsen!’.

En dit brengt ons tot de befaamde uitspraak van vrouwen [zeikstem] ‘Waarom zijn mannen die veel vrouwen neuken een held en vrouwen die veel mannen neuken een slet?'[/zeikstem]
OMDAT: Vrouwen biologisch geprogrammeerd zijn om mannen te selecteren op 4000 ‘checkpunten’. En die kun jij niet eventjes in één avondje in de disco allemaal afvinken! Je bent een aanfluiting voor je soort als je met hem potentieel kindertjes loopt te maken in doggystyle net een uur na de kennismaking.
Maar goed.
En daarom is vreemdgaan van mannen dus ook veel minder erg.

 


 

 

Volgend artikel: Kijk mij het effe goed voor elkaar hebben