Met zijn uiterlijk is op zich weinig mis. Een goede kaaklijn, vrij symmetrisch, een goede bos haar. Maar toch vindt vrijwel iedereen hem een ‘irritante kop’ hebben. Ik heb daar mijn hersencapaciteit, die groter is dan 7 pakken melk, eens op los gelaten en ben tot de volgende conclusie gekomen:

Het is die zelfingenomen, smiechterige, achterbakse (s)linkse blik en dat constante geniepige lachje wanneer hij spreekt die het em doen.
Ik heb toen een patroon ontdekt. Hier hebben namelijk wel meer linkse idioten last van. Kun je Diederik Samsom nog herinneren? Ook zo’n clown.
Ik ben op onderzoek gegaan want ik bleef met de vraag spelen waarom linkse mensen vaak zo hypocriet en schijnheilig overkomen. Meerdere boeken zijn over dit onderwerp geschreven en ik heb alle literatuur verslonden.

Het antwoord blijkt vrij simpel. Linksen willen namelijk altijd de baas spelen over anderen. Ze willen macht. Ze willen bijvoorbeeld bepalen waar jouw geld aan besteed moet worden. Ze willen een grotere overheid die meer en meer zaken controleert en beheert en verbiedt. Ze preken over gelijkheid maar dit is natuurlijk reinste ongelijkheid. Dit is een verhouding zoals een baas en zijn slaaf. De linkse droom is een gigantische overheid, het liefst zelfs een die nationale grenzen overkoepelt, die iedereen in het gareel houdt, maximale belasting heft, de burger controleert en bespioneert, iedereen op exact hetzelfde welvaartsniveau brengt ongeacht verschillen tussen individuen en hun inspanningen en een systeem waarin iedereen in de pas loopt en luistert naar de grote machthebbers. Zo min mogelijk inspraak van de burger en zo min mogelijk vrijheid en de ruimte voor de burger om hun eigen leven vorm te geven.

Ze weten dat deze boodschap niet letterlijk uit te dragen is, daar zou namelijk verzet tegen komen. Dus moeten ze continu zoeken naar de juiste formuleringen. Ze zijn daarom nooit direct. Ze antwoorden nooit direct op een vraag. Geen simpele ‘ja’ of ‘nee’. Of een keuze uit 2 opties. Altijd gedraai en zeuren over ‘de vorm van het debat’ i.p.v. op de argumenten ingaan. Als ze er écht niet meer uitkomen dan trekken ze de racisme- of discriminatiekaart of komt het argument ‘voor onze kinderen’ weer uit de hoge hoed. Zo hoog is die hoed echter niet want die hebben we inmiddels wel vaak genoeg gehoord.

De ware intenties worden altijd verhuld. Dit kan ook bijna niet anders, want als ze de waarheid zouden zeggen over wat ze écht vinden, dan zouden ze zeggen ‘Ik wil macht over jou. Ik wil dat jij al je middelen aan mij afstaat. Ik verdeel deze dan en geef ze uit naar mijn inzicht. Ik wil jouw vertrouwen winnen dat ik alles voor jou mag bepalen. Ik weet wat goed is voor jou en jij zelf niet (domme kutburger).’
Dit zou niemand accepteren dus is het een continu gevecht met zichzelf. ‘Hoe kom ik zo betrouwbaar mogelijk over? En hoe kan ik deze boodschap zo inpakken dat ik zieltjes voor me kan blijven winnen?’
Je ziet het, links denken is een soort psychose. Het is namelijk continu acteren voor de buitenwereld, maar dit heeft natuurlijk ook invloed op je zelfbeeld. ‘Ben ik wel goed genoeg? Kloppen mijn morele waarden nog wel als ik continu moet liegen?’
Van dit soort gedachten krijg je dus zo’n kop als Rob Jetten, inclusief het gemaakte en permanente ‘ik-bedoel-het-goed-vertrouw-mij-nou-maar’-lachje. Pechtold had er ook zo eentje. Net als die smerige Klaver. En wat dacht je van Rutte die zogenaamd ‘rechts’ is maar net zo goed meer overheid wil, uitbreiding van de EU ondersteunt en belastingen verhoogt. Van hetzelfde laken een pak.

Vergelijk dat nou eens met bijvoorbeeld een Wilders of Baudet of zelfs Trump. Ja, je kunt er veel over zeggen (lomp, bot, kakker, verzin het maar) maar bovenstaand verhaal gaat niet voor hen op. Ze staan waarvoor ze staan. Ze beantwoorden vragen direct met ja of nee. Ze draaien niet om de hete brei heen. Hun visie en morele waarden zijn in balans met hun hele zijn. Een bestaan waar de Jettens en Klavers onder ons alleen maar van kunnen dromen.
Je hoeft het niet met hun visie eens te zijn maar het is in ieder geval oprecht en niet achterbaks.

Als iemand moeite moet doen om betrouwbaar over te komen dan is hij dus in feite onbetrouwbaar. En mensen voelen dat heel goed aan. Je voelt dat er een dubbele agenda is en dat je genaaid wordt. Het is als een te gladde autoverkoper.
En daarom heeft Rob Jetten zo’n irritante kop die we graag allemaal eens een bitchslap zouden geven. Ik zeg ‘willen’ want ik moedig uiteraard niet het gebruik van geweld aan. Nog niet.

 

Volgend artikel: De Westerse mens zal binnen korte tijd niet meer bestaan