En dan is het nu tijd om even een hardnekkig, vastgeroest misverstand uit de weg te helpen. In tegenstelling tot wat vrijwel iedereen denkt in deze jankcultuur, is racisme iets natuurlijks en durf ik te stellen dat vrijwel iedereen het in meer of mindere mate is.
Ja, je hoort het goed. Iedereen is een racist. Dat was vroeger al zo en zal ook altijd zo zijn. Ja, dat gevoel kun je en behoor je te onderdrukken, maar dat wil niet zeggen dat het er niet is. Ik hoor nu alweer idioten denken ‘ja maar dan ligt het aan onze opvoeding en aan de media’.
Nee, houd je janksmoel, het zit in ons DNA.

De soort Homo Sapiens bestaat nu zo’n 100.000 jaar. De mensachtigen daarvoor, waarvan wij dus ook afstammen, gaan nog veel verder terug. In die honderdduizenden jaren heeft er evolutie en ontwikkeling plaatsgevonden en zijn de bouwtekeningen voor onze geest en lichaam ‘hardwired’ en vastgelegd. Met andere woorden, hoe jij en ik er vandaag uitzien, wat onze behoeften zijn en veel van ons gedrag en onze denkwijze, zijn zo ontstaan omdat mensen honderdduizenden jaren hebben geleefd en in die tijd ervaringen hebben opgedaan. Ons lichaam en brein hebben daar lering uit getrokken.
Zo vinden we bijvoorbeeld vrijwel allemaal dat iets wat is beschimmeld stinken en er vies uitzien. We stoppen het niet graag in onze muil. Waarom? Omdat we door ervaringen, van onze voorouders, weten dat je goed ziek kunt worden van bedorven meuk te eten. Sterker nog, je kunt er aan dood gaan. En daarom vinden wij, van kleins af aan, dat bedorven vlees stinkt.
Let wel, dit is geen feit maar een mening. Een die we niet geheel verrassend allemaal hebben. Maar voor bijvoorbeeld een gier is bedorven vlees de lekkerste geur op aarde. Zij leven daar namelijk van en voor hem is deze geur verbonden aan ‘overleven’. Voor ons is het de geur van de dood.

‘Kom nou toch eens tot het punt met je kutartikelen’. Oke, komt ie.
Vroeger, eigenlijk totdat we onszelf een beetje civiel zijn gaan gedragen zo een paar honderd jaar geleden (lees: impulsen zijn gaan onderdrukken), mixten we onze culturen en volkeren niet. We hadden onze eigen stammen en dorpjes en we zagen eigenlijk zelden iemand van buiten onze sociale kring. Zag je die wel, dan was het zeer waarschijnlijk bonje en liep het voor een van de twee partijen slecht af. Mensen van andere stammen waren een gevaar. Vroeger maakten mensen elkaar af als ze daarmee hun voortbestaan konden verzekeren. Als bij de ene stam de bananen op waren en bij de andere stam hadden ze er nog genoeg, dan kwam er oorlog. Zo simpel is het. Sterker nog, eigenlijk was het zo’n beetje constant overal oorlog en bonje over de grootste en kleinste zaken.
Diep in ons DNA zit geprogrammeerd dat iemand die teveel afwijkt van ons eigen DNA een potentieel gevaar is. Daarom blijven we ook liever bij mensen van onze eigen cultuur met een vergelijkbaar uiterlijk en gedrag. Chinezen bijvoorbeeld integreren voor geen meter. Je hebt er geen last van, maar ze verblijven vaak graag, net als iedereen, in hun eigen sociale kringen. Vandaar ook al die Chinatowns. En daarom zie je altijd van die vriendengroepjes hipsters, negers, Brabanders, etc. die zich grotendeels allemaal hetzelfde kleden en gedragen. De mens vindt het nou eenmaal fijn om omringd te zijn door ‘gelijken’. Dat zou je natuurlijk al milde vorm van racisme kunnen noemen, maar we gaan nog een stapje verder.

Test jezelf maar eens. Als je bijvoorbeeld een neger over straat ziet sjokken, wat valt je dan als eerste op? Als je hem later zou moeten omschrijven, wat zou je dan als eerste over die persoon zeggen? Nogmaals, de negatieve associaties die je hebt kun je wel wegredeneren en dat moet je ook zeker doen, maar je hebt ze wel. Vooral als hij ook nog eens een joint rookt en een t.v. onder zijn hand heeft. Geef het nou maar gewoon toe.

Racisme heeft altijd bestaan. Er zijn talloze oorlogen om geweest en vandaag de dag nog steeds. Chinezen en Japanners hebben een godsgruwelijke hekel aan elkaar. Joden en Moslims idem dito. Blanken en negers hebben ook geen fijne historie. Van beide kanten overigens. Russen mogen niemand anders dan Russen. Turken en Koerden. Engelsen en Schotten. Hutu’s en Tutsi’s. indianen en ‘cowboys’. De daadwerkelijke lijst is 204 pagina’s lang met Arial lettergrootte ‘9’.

‘We’ zijn altijd een gevaar geweest voor een andere groep, maar niet voor onze eigen groep. En daarmee is xenofobie ontstaan en is het dus niet iets wat aangeleerd is, maar juist iets wat moet worden afgeleerd. Het is een natuurlijke impuls die ons milleniaoude brein heeft ontwikkeld als overlevingsmechanisme. En dat afleren doen we niet zomaar even in een paar jaar omdat een stel linkse softies, die hun koelkast altijd vol hebben staan en in een verwarmd huis leven, ons vertellen dat dat moet. Ook daar gaan namelijk weer jaren en jaren van evolutie overheen.

Dus waarom zo verbaasd doen over dat mensen liever mensen van hun eigen ‘soort’ aannemen, bevrienden, of neuken? De natuur wint het nou eenmaal altijd van het verstand. Niet goedschiks, dan maar kwaadschiks. En is de ondernemer die sollicitant Mark van den Broek prefereert boven Mohammed Abdeslam een lul? Of zitten er meerdere kanten aan dit verhaal? Want heeft Mohammed op zijn beurt stiekem ook niet een hekel aan onze samenleving van ongelovige watjes, homoseksualiteit, varkensvleeseters en provocerende, schaarsgeklede sletten? En doet hij stiekem ook niet geheel zijn best om hier volledig te integreren om die reden? Natuurlijk is niet elke Mohammed zo, maar wel genoeg om als ondernemer van een klein tot middelgroot bedrijf het risico niet te durven nemen. Daarbij weet de ondernemer ook dat wij Nederlanders, net als iedereen, racistisch zijn en dat de uitstraling van zijn bedrijf er dus onder te leiden heeft als hij Mohammed als uithangbord heeft van zijn onderneming. Jammer, maar de kneiterharde realiteit.

Dus ik zal het geheimpje maar met jullie delen: racisme én integratie komen van twee kanten. Discriminatie is niet voorbehouden aan blanken of aan Nederlanders. Sterker nog, wij vallen op wereldschaal nog erg mee. Marokkanen, Turken, Grieken en Japanners bijvoorbeeld zijn veel nationalistischer dan wij en ik durf zelfs te stellen dat zij nog harder op ons neerkijken dan wij op hen. In de ogen van onze islamitische medemens weet ik dat zelfs zeker. Onze vrouwen zijn normloze sletten en wij mannen eerloze watjes. Waarom beroven Marokkanen bijvoorbeeld nooit hun eigen omaatjes? Waarom zoeken ze altijd ruzie met blanke stumperds? Waarom zeggen ze altijd ‘psst meisje, kom in de auto zitten kkhoer’ tegen hollandsuitziende meisjes?

En probeer eens je eigen cultuur en religie door te draven in andere landen. Kijk eens wat er dan gebeurt. Begin eens een frikandellenclub in een islamitisch land met porno op t.v. schermen en waar alcohol wordt geschonken. Hoe lang zou je het overleven?
Stiekem weet iedereen wel dat de rest van de wereld totaal niet tolerant is. Japan laat per jaar maar maximaal 4 moslims binnen om hun eigen cultuur te beschermen. Niemand die daar iets van zegt of vindt. Maar als wij er geen miljoenen opnemen zijn we een slecht volk? De hele wereld heeft tot voor kort, en nu nog lokaal nog steeds, altijd in brand gestaan omdat buurlanden en buurstammen elkaar niet kunnen luchten of zien. Maar wij, als zogenaamd ‘verlicht’ en verheven volk moeten natuurlijk weer onze natuurlijke impulsen onderdrukken en zogenaamd tolerant zijn. Flikker toch op.

De volgende keer dat je ‘ies racistische!’ roept, ga dan even bij jezelf na hoe racistisch je zelf eigenlijk bent en realiseer je dat je je eigen zogenaamde verlichting niet door kunt drukken bij andere mensen en culturen. Houd dus gewoon je muil en probeer het beste te maken van je eigen leven en directe omgeving. Meer kun je namelijk niet doen. En het mooie is, als jij je best doet, doen anderen dat ook.

Hoogachtend,
Een aangeboren racist & seksist.

Volgend artikel: Omgekeerde evolutie. We worden steeds dommer.