Er bestaat zoiets als het Encefalisatiequotiënt (EQ) van een diersoort. Dit EQ meet de ratio of verhouding tussen de grootte van het brein ten opzichte van het lichaam. Over het algemeen kun je namelijk stellen dat een bepaalde diersoort een brein nodig heeft van een bepaald formaat om basisfuncties te laten plaatsvinden. Als dit in balans is, is het EQ van de soort ‘1’.

Tot zo ver nog te volgen? Ik denk het wel, want wij hebben namelijk een gigantisch brein.

Zo zit een strontvlieg op EQ 1. Zijn brein is dus net groot genoeg om hem te laten vliegen, stront te laten eten en weer uit te schijten en verder te vliegen.
Een hond zit op 2. Een chimpansee op 3. Dolfijnen, de meest slimme diersoort na ons, zitten welgeteld op 5, maar een groot gedeelte van hun brein wordt gebruikt voor hun sonar.

Wij dames en heren, ik tenminste, zit op 7. Ons brein is dus 7 keer zo groot als dat eigenlijk nodig zou zijn om ons te laten eten, slapen en neuken. We hebben dus 6 breinen over! Geen wonder dat we allemaal knettergek zijn hierboven. Geen wonder dat we er regelmatig een potje van maken en spontaan idioot gaan doen.
Ons brein is eigenlijk gewoon onverantwoord groot. Je kunt er zoveel mee. Fantaseren, herinneringen ophalen en herbeleven, blogs schrijven. Je kunt er zelfs zaad mee spuiten! Zonder je pik aan te raken. Sommige mensen kunnen dat he! Die gaan gewoon zitten, denken hard aan iets erotisch en knallen gewoon zaad uit hun pik met 50 km p/u. Het brein is machtig.

Geen wonder dus ook dat de psychische hulplijnen uit de voegen schieten. Het is voor ons een dun lijntje tussen ‘normaal’ en ‘geschift’. Vooral voor vrouwen.
Belangrijk is het dus, om hier voorzichtig mee om te gaan. Begrijpelijk is het wel dat veel mensen belachelijke idioten zijn. Veel mensen zullen dit echter als disclaimer gaan gebruiken voor hun eigen nalatigheid. Ik niet.

Ik ben namelijk voor eigen verantwoordelijkheid, in alle zaken.

Ik ga bijvoorbeeld niet in Saudi-Arabië wonen. Waarom niet? Omdat ik me aan zo’n beetje alles daar zou ergeren. Elke dag zou vol zitten met irritaties. ‘Waarom laten ze hun vrouwen in een burka lopen met 42 graden? Waarom kan ik hier geen biertje drinken? Waarom mag ik niet zelf bepalen wat ik wil zien op het internet? Kijk deze idioot met zijn jurk en baard. Wat is het hier heet. Wat stinkt het hier. Wat is er hier veel zand. Wat maken ze er hier een potje van.’ Etc etc etc.

Wat voor leven haal je je op je hals door in een land te wonen waar alle normen en waarden haaks staan op die van jezelf? Dat is toch een recept om ontevreden te worden? Tuurlijk ga je je dan afzetten tegen alles. Tuurlijk blijf je dan in je eigen community en ga je daar met andere Nederlanders een geheime ‘bier & frikandellen’ club oprichten. Met grote 50 inch tv’s met non-stop harde porno daarop. Jazeker. Nog sterker, ik word godverdomme nog Christen ook. Ik zal ze wel hebben hier!
Dat is wat er gebeurt. Ja toch, je weet zelluf .

Ja tuurlijk, je gaat er zelfs sluw van praten. Je ‘G’ wordt harder en de ‘S’ wordt scherper. Dat ligt aan de constante geërgerde gezichtsexpressie met de opgetrokken neus. Je neus wordt dan ook langer en haakser. Om het geheel af te kleden loop je rond in een trainingspak en koop je een jas met een bontkraag. Daarbij doe je vaak de uitspraak dat Saudi’s toch echt wel KK racisten zijn.

Je had natuurlijk ook je gigagrote brein kunnen gebruiken om in te zien dat bepaalde zaken gewoon niet werken. Of je kunt zelf niet gaan werken. Dat kan namelijk in Nederland ook.

Volgend artikel: Kortharige vrouwen – De realiteit in Nederland