Big girls, you are not beautiful.

Een aantal uitspraken die je de laatste jaren dagelijks hoort of leest:

“Blijf zoals je bent!”
“Iedereen is mooi zoals hij of zij eruit ziet!”
“Don’t change for anybody!”
“You go girl!”
“Al die magere modellen… Een echte vrouw heeft curves!”
“Trek je niks aan van wat anderen zeggen!!!”

Maar ook leugens zoals:

“Heeft niks met de islam te maken. De aardige jongens worden gewoon steeds gediscrimineerd!”
“ Het is de schuld van … (insert: bank / overheid / blanke racisten / de media / etc)
“ We zijn allemaal gelijk!”

De laatste tijd moet alles maar vergoelijkt en geaccepteerd worden. Zwakheid regeert. Er mag nooit meer iets negatiefs gezegd worden over een bepaald fenomeen. De waarheid mag niet meer worden gehoord en iedereen moet maar tegen zichzelf en / of de grote boze buitenwereld in bescherming worden genomen. De zieligheidsindustrie draait overuren.
Wat willen we nou eigenlijk? Moet iedereen zich maar goed voelen terwijl hij of zij 125 kilo weegt en overduidelijk in ongezonde toestand leeft? Moeten we de schuld weer bij een ander leggen als je als kutventje vol tattoos en je aangeleerde maroc-accentje weer eens niet wordt aangenomen?

Ik vind dat we als soort verder moeten komen. Moeten groeien. De enige die daar iets aan kan doen ben jij zelf.
We bestaan nu zo’n 200.000 jaar. Het is de bedoeling dat deze generatie het beter doet dan de vorige en dat we zulke beslissingen nemen, dat de volgende generatie er nog weer beter voor staat.
Dat betekent overal de eigen verantwoordelijkheid over nemen en overal het beste proberen uit te halen en van te maken. Voor jezelf. Sterker nog, ik denk dat iedereen eens per jaar een SWOT-analyse van zichzelf moet maken. In de spiegel kijken en eerlijk zijn over en tegen jezelf. Wat zijn mijn goede punten? Waar ben ik goed in? Maar ook eerlijk zijn over de negatieve dingen. Dan kun je op basis daarvan je kansen en bedreigingen inschatten en iets aan jezelf gaan doen.
Want de waarheid slaat je op een gegeven moment toch wel in je gezicht. Als je 125 kilo bent, komen er vroeg of laat extreme gezondheidsproblemen. Daarnaast vindt niemand je mooi (op een paar dikheidsfetijisten na) en speelt dit door in vrijwel alle facetten van je leven.
Waarom zou je dan in godsnaam je dikke vriendin vertellen dat ze er goed uitziet en zich maar niks van anderen moet aantrekken? Dan ben jij medeplichtig aan haar klotebestaan.
Het is al lang bewezen dat mensen die er beter uitzien over het algemeen gelukkiger zijn, betere banen hebben en meer geld verdienen, gezonder zijn en meer vrienden hebben.
Waarom zou je er dan niet alles aan doen om je kansen in dit leven te maximaliseren?

Ik vind dat klagen altijd gevolgd moet worden door een actie. Voel je je ergens kut over? Spreek je dan gerust uit, maar doe er daarna ook iets aan. En dan heb ik het niet over andere mensen het zwijgen op leggen omdat jij de wereld niet aan kan.
Zoveel mensen leven een middelmatig kutleven en klagen hier dagelijks over, maar doen er geen reet aan. Ze vinden dat de hele wereld zich maar naar hun moet schikken.
Niet alleen megalomanisch en arrogant, maar ook nog eens naïever dan de gemiddelde GroenLinks stemmer.
Een beter leven begint bij jezelf. Maar een betere maatschappij ook.

Waarom luisteren we nog naar idioten die dit allemaal vertikken en nooit eens eerlijk en kritisch naar zichzelf willen kijken? Waarom nemen we het nog steeds op voor slissende Marokkanen die de boel terroriseren? Waarom luisteren we nog naar Silvana Simons en kompanen? Waarom zeggen we niet gewoon een keer de waarheid? Ouders, ‘vrienden’ , leraren, coaches? Het is tijd voor de waarheid. Kun je hem niet handelen? Dan moet je daar als eerste iets aan doen. En weet je wat het mooiste is? Als jij 100% eerlijk kunt zijn ten opzichte van jezelf, dan kan iemand anders je niet meer beledigen. Je weet het toch al. Je wordt dan onschendbaar.

“Jij bent een kutmarokkaan. En als je op deze manier blijft leven en gedragen, word je door de hele maatschappij uitgekotst. Dat is niet hun fout, maar die van jezelf.”
“Jij bent flink aangekomen zeg. Sorry, maar op deze manier haal je de 50 niet en zul je nooit een aantrekkelijke partner vinden en het beste uit het leven halen.”

Verzin zelf maar meer voorbeelden. Je hebt godverdomme maar één leven. Maak er nou iets van.

Disclaimer:
Als mensen gelukkig zijn met hun eigen kutbestaan waarin ze zichzelf elke dag volvreten, aftrekken en thuis op de bank zitten en stoer doen bij de homies, dan is dat prima. Maar het is aan andere mensen om zich hier niet meer positief of accepterend over uit te laten. Dat is de moraal van het verhaal. Enige uitzondering is mensen met een serieuze beperking. Maar zelfs die zouden we kunnen stimuleren om het beste uit zichzelf te halen in plaats van te applaudiseren voor elk half woord dat ze uitkramen.

100% eerlijkheid. Altijd. Daar komen jij en de wereld verder mee.

 

Volgend artikel: Aan alle boze vrouwen…