Lubach kan mooi lullen. Hij mist echter één belangrijk inzicht wat het geheel in een ander daglicht plaatst. Bekijk hier zijn pleidooi.

De Zwarte Pieten discussie gaat namelijk in wezen niet alleen over zwarte Piet. Het gaat over massa-immigratie en de gevolgen daarvan. Dáár ligt het sentiment. De Zwarte Piet staat metafoor voor alle andere traditionele en culturele waarden die Nederlanders bang zijn om te verliezen.

Eerst een inleidend stukje over Nederland.
Wij Nederlanders denken vaak, ten onrechte, geen cultuur te hebben. We hebben dan ook veel invloeden uit andere landen, vooral Amerika en weten vaak niet echt dingen te benoemen die nou typisch Nederlands zijn behalve stamppot, homoacceptatie en legaal wiet roken. Onze vlag is nietszeggend en er staat zelfs een Franse tekst in ons paspoort en ‘van Duitsen bloed’ in ons volkslied.
We hebben niet echt een eetcultuur of een beroemde keuken met heerlijke en verfijnde gerechten. Onze muzikanten zingen vaak in het engels en Nederlandse muziek is meestal van belabberd niveau. We oriënteren ons vooral internationaal en we doen meestal maar niet te gek, want gewoon is al gek genoeg.
We zijn niet bombastisch maar juist een ingetogen natie. Geen schmück of show zoals de Fransen. Geen temperament zoals de altijd goed gestijlde Italianen. Geen folklore of historisch besef zoals de Engelsen. Geen gekheid op een stokje met ontelbare elektronische gadgets zoals de Japanners of piramides en oude koninkrijken zoals Egypte.
Al met al hebben nederlanders niet echt een uitgesproken gevoel van identiteit. Een land van polderen, discussiëren en afwegingen.

Tot dat… Tot dat we geconfronteerd worden met een aanval op onze identiteit.
De laatste jaren worden we steeds meer geconfronteerd met onze cultuur en hoe niet deugdelijk deze wel niet is. We moeten ons steeds maar weer aanpassen. We zijn het aan de nieuwkomers verplicht. Wie niet horen wil moet maar voelen.
‘Ze’ willen ineens een suikerfeest op school, halal slachten, aanpassing van de menu’s op scholen en verenigingen, schooltripjes naar de lokale moskee, etc. Maar ook wordt genderneutraliteit ineens door onze keel geforceerd. Genderneutrale toiletten, geen ‘dames en heren’ meer in de trein, speelgoed dat verandert, etc.

Daarnaast zien we ook continu wat er gebeurt indien we ons niet aanpassen aan de ‘minderheden’ in ons land.
Homo’s worden in elkaar geslagen, tolerantie neemt af, vrouwen worden geen hand meer gegeven, onze omaatjes worden bestolen terwijl ze nooit stelen van hun eigen oude vrouwtjes, oververtegenwoordiging van bepaalde etniciteiten in criminaliteit, direct ruzie als je iemand van een bepaalde afkomst te lang aan kijkt, kanker dit kanker dat. Discussies op TV over hoe racistisch wij blanken wel niet zijn en hoe achtergesteld onze nieuwkomers zich wel niet voelen. Etcetera, etcetera.
Kortom, de gewone Nederlander wordt steeds geconfronteerd met de verandering van, naast het straatbeeld en staat van het land, de eigen cultuur en de kritiek daarop door allochtonen en hun linkse handlangers.

Voor veel mensen voelt het dan ook alsof er steeds meer van hen wordt afgenomen. Een voorbeeld wat de situatie illustreert:
Stel je hebt een gezin met 6 personen elke vrijdag eet je met het hele gezin boerenkool met rookworst.
Stel dan dat de overheid een moslim bij je in huis plaatst die je op jouw kosten in leven moet houden. Je kunt je hier niet tegen verzetten, anders wordt je met wapens bedreigd of in de cel gegooid.
Stel dat die persoon na verloop van tijd dan ook nog eisen begint te stellen, namelijk dat hij geen varkensvlees mag eten en het beledigend vindt dat jullie dat wel doen. Daar gaat je stamppot-dag. Döner kebab it is.
Stel dat hij ook aanstoot neemt aan het feit dat je dochter soms in niets verhullende kleding door het huis loopt. Je zou hem eruit willen schoppen, maar dit mag en kan niet. Dus je vertelt je dochter dat ze maar lange broeken moet dragen zolang hij er is. En zo blijft meneer de gast steeds meer eisen stellen en wordt er steeds meer toegegeven. Dan haalt hij zijn familie naar Nederland en heb je er ineens 4 op de bank zitten. Er komen steeds meer en grotere eisen. Er wordt halal gegeten, niet meer over dit en dat gepraat, de gitaar moet de deur uit en vanaf nu wordt er op vrijdag gebeden en Koran gelezen. Je mag niets negatiefs meer zeggen over bepaalde denkbeelden of personen anders krijg je dreigementen of klappen. Etc. Allemaal prima, maar toen begon hij je ook nog een racist te noemen omdat je kinderen hersenspoelt met die stomme Zwarte Piet.

Toen was het mooi geweest. Van de kinderen blijf je af!

Ja, ik weet dat moslims over het algemeen minder problemen met Zwarte Piet dan onze negroïde medelander (al hebben ze er op de Antillen duidelijk minder moeite mee), ze waren en zijn namelijk zelf een van de grootste slavendrijvers, maar ook zij pakken alles aan om de autochtone , blanke (ik weiger om ooit ‘witte’ te zeggen) Nederlander zover in een hoekje te drukken dat hij niet anders kan dan zich aan te passen en zijn denkbeelden te accepteren. Daar profiteren zij immers ook van. Om diezelfde redenen zijn linkse slappelingen, hipsters, homo’s, kunstzinnige meisjes met tattoo’s zonder werk en sommige politieke partijen het ook met de moslim eens. Persoonlijk gewin, niets meer niets minder.

Enfin, alle frustraties omtrent de verandering van ons land hebben zich gewoon opgehoopt en verzameld bij het onderwerp Zwarte Piet. Dit verklaart waarom de gemoederen zo hoog oplopen.
Ik durf te stellen dat vrijwel iedereen die voor het behoud van Zwarte Piet is, eigenlijk ook tegen massa-immigratie is en de daarbij behorende invloed op ons land. Overigens met gegronde redenen, want in geen enkel ander land is multiculturaliteit een succes geworden, maar daar komt nog wel een keer een ander artikel over.

Steeds maar weer moet de ‘gewone’, autochtone Nederlander water bij de wijn doen terwijl hij toekijkt hoe zijn land verandert. In de dorpjes in ‘de provincie’ valt het nog mee, maar de grote steden zijn in in mum van tijd veranderd. Ooit foto’s gezien van Nederland van 50 jaar geleden? Het woord allochtoon bestond nog niet eens. En ga nu eens naar Rotterdam, Den Haag of Amsterdam? Of loop eens een dagje rond in Brussel, Duisburg, London, Mälmo of Stockholm. Allemaal steden op relatief korte afstand in landen met een vergelijkbare cultuur als wij en je ziet dat de veranderingen enorm hard gaan.

De nieuwkomelingen en hun hipstervriendjes zullen vast en zeker zeggen dat ‘verandering’ er nou eenmaal bij hoort alsof het iets is dat ‘vanzelf’ gebeurt. Dat is natuurlijk onzin. Niks gebeurt zomaar. Ik kan de reden wel verklaren, zie artikel hier, maar we hoeven dit absoluut niet allemaal te accepteren.
Daarnaast leven we in een democratie en zou dus de stem van het volk moeten tellen. Dat doet het overigens niet, maar hieraan ten grondslag zou het principe moeten liggen dat wat de meerderheid wil, geschiedt. Is meer dan 50% van de Nederlandse bevolking voor de afschaffing of verandering van Zwarte Piet? Nee, natuurlijk niet. Dus, wat wil je doen dan? Suck it up. Pas je aan of vertrek. Zo vrij zijn we dan ook weer.

Maar goed, in de stijl van Zondag Met Lubach zal ik dan ook een oplossing opperen voor dit probleem.

Ik kan eigenlijk geen reden bedenken waarom Zwarte Piet zwart moet blijven. Het zal mij persoonlijk aan mijn reet roesten of hij groen of grijs is, zo lang hij maar zoveel schmink op zijn gezicht krijgt dat hij onherkenbaar is geworden voor de kinderen uit de buurt. Laten we ‘ze’ geen enkele reden geven om nog te kunnen denken dat Zwarte Piet racistisch is. Weg met de oorbelletjes, kroeshaar, typische kleding, etc. Van mijn part wordt het een genderneutrale Grijze Piet met een kortpititig kapsel. We geven nog één keer toe aan allen die zich hier gekwetst door voelen, van neger tot gutmensch tot moslim tot feminist.

Maar dan houdt het op. Dat is het laatste wat we toegeven. Daarna krijgt de zeikende minderheid helemaal niks meer van ons. Geen centimeter. Geen halal vlees op scholen. Geen gezeik over Pasen of Kerstmis. Geen zieligheid meer over typische mannen- of vrouwendingen, ons verleden of onze manier van denken en doen. Geen voorrang meer voor nieuwkomers bij het vinden van een huis of aanvragen van uitkeringen. Geen voortrekkerij meer voor zogenaamde vluchtelingen. Keihard optreden tegen geweld van minderheden jegens onze vrouwen, kinderen of achtergestelden. Geen buurthuizen, hoofddoeken bij functies van de overheid én verplicht boerenkool met rookworst eten op donderdag voor alle Nederlanders.
We laten dan vanaf nu eindelijk de meerderheid weer eens bepalen wat er gebeurt.

Kies maar. Of je houd vanaf nu je smoel over Zwarte Piet en accepteert onze cultuur en gebruiken zoals ze zijn en hoe achterlijk deze ook mogen zijn (ik kan er namelijk ook wel genoeg benoemen van andere landen en culturen, veel meer zelfs) of we schaffen Zwarte Piet af maar dan is het vanaf nu gedaan met het pamperen.

Geen van beide opties goed genoeg voor je? Prima, ons door (gestolen) belastinggeld betaalde openbaar vervoer staat voor je klaar om je naar een land naar keuze te brengen. Een land zonder al die ‘kk racisten’.
Dan ben ik overigens wel benieuwd welk land deze mensen dan zouden kiezen…

Groetjes,
Sint & Piet

 

Volgend artikel: Dreigen met geweld, meer kunnen ze niet