Vooropgesteld, ik hoop dat er ooit rechts-conservatieve partijen en kandidaten opstaan die wél fatsoen en een hoog IQ hebben, maar voorlopig is er geen alternatief. En dus heb ik een geweldige ochtend heb ik gehad. Mijn Facebook staat vol met zure en vaak discriminerende posts van slechte verliezers die nog duidelijk in de eerste fase zitten van verlies. Namelijk het nog proberen te ontkennen en dus niet accepteren van de glorieuze overwinning van Donald Trump. Ze moeten hun superieure mening, net als ik helaas, natuurlijk meteen kwijt. Laten zien dat zij ‘nooit op die racistische, seksistische gek’ zouden hebben gestemd. Amerika is vandaag door pseudo-intellectuelen al ontelbare keren verklaard tot een land vol ‘achterlijke, domme mensen’.

Waarom pseudo-intellectueel? Omdat deze verheven millenials een belachelijke manier van denken hebben. Ze staan altijd als eerste klaar om ‘generaliseren’ direct te veroordelen omdat ze ooit verteld is dat dat voor domme mensen is, maar hebben niet in de gaten dat ze zelf minstens net zo hard generaliseren.
Als eerste is generaliseren nou eenmaal nodig om tot een oplossing te kunnen komen voor een bepaald probleem. Als je bijvoorbeeld nooit eens mag zeggen dat de Marokkaanse jeugd veel crimineler is dan de Finse jeugd, dan kun je ook nooit geen passende oplossingen verzinnen voor dit probleem. Hier liggen namelijk wel degelijk culturele, etnische en religieuze oorzaken aan ten grondslag. Zaken die bij Finnen totaal anders zijn. Enfin, als je dit niet begrijpt dan stop maar met het lezen van dit artikel en plaats maar een bericht op Facebook dat de rechtse nazi’s het weer allemaal gedaan hebben. Sterker nog, deel maar gewoon het bericht van David Attenborough waarin hij schrijft dat Trump doodgeschoten moet worden (binnen een paar uur al duizenden keren gedeeld). Dat lijkt me de beste illustratie van jouw utopisch wereldbeeld.

Enfin, nog veel erger is hoe de zogenaamde ‘righteous’, progressieve slimmeriken iedereen die anders stemt dan zij direct veroordelen tot ‘dommerik’, ‘racist’ of ‘seksist’. Wat deze mensen niet snappen is dat een stem op Trump niet alleen een stem op Trump is, maar ook een stem tégen Hillary. Een stem tegen meer van hetzelfde. Een stem tegen het huidige economische beleid. Tegen de verloedering van de midden-klasse. En vooral een stem tegen nog meer escalatie in het Midden-Oosten en jarenlange provocatie van Rusland. Killary heeft namelijk binnen een week al ruzie met Putin want die twee gunnen elkaar het daglicht in de ogen niet. Is dat wat we (of in dit geval de Amerikanen die in hun eigen land stemmen waar we hier maar amper wat vanaf weten) moeten willen? Allemaal om niet als racist of seksist te worden gezien?

Je ziet dit in Nederland ook. Iedereen die op Wilders stemt of gaat stemmen wordt als racist, idioot of Tokkie verklaard. Hoezo generalisatie?
Waarom is het onmogelijk dat er ook intelligentie en uitgekookte mensen op de PVV gaan stemmen? Dat past natuurlijk niet in het verheven linkse wereldbeeld van op Jesse Klaver stemmende vegetariërs die er alles aan zullen doen om ook maar nooit iets potentieel kwetsends te zeggen over negers, homo’s en moslims maar die tegelijkertijd geen enkele mogelijkheid zullen laten liggen om mensen die er een andere mening op na houden direct generaliserend uit te maken voor van alles en nog wat. Blanke mensen heb ik het dan over.
Maar ik garandeer jullie één ding. Het is niet geheel toevallig dat de Amerikanen Trump hebben gekozen. Het is niet geheel toevallig dat in heel Europa het rechts-conservatisme enorm opkomt. Het is niet geheel toevallig dat partijen als de PVV, Front National, de VB in België, de FPÖ in Oostenrijk, de AFD in Duitsland, etc. steeds populairder worden. De Brexit is ook niet uit de lucht komen vallen. En al die miljoenen mensen die daar voor stemmen, dit stimuleren of toejuichen zijn niet allemaal achterlijke mongolen.

Vooral de ouderen worden neergezet als idioten omdat die meer ogenschijnlijk conservatiever stemmen.
Laat me het één keer kort uitleggen. Er zijn namelijk andere verklaringen voor deze trend.
Miljoenen mensen zijn het beu dat alles maar moet veranderen omdat ‘verandering altijd goed is’. Dat is het niet. Mensen zien hun land veranderen. Dingen die vroeger konden, kunnen niet meer. Mensen zien hun cultuur veranderen. Dingen die vroeger konden worden gezegd, gedaan or normal waren, kunnen nu niet meer.
Mensen zien het op economisch gebied totaal de verkeerde kant opgaan. Oneindig geld bij blijven drukken terwijl je internationaal schulden blijft maken, dat kan niet eeuwig. Nog honderd jaar massa-immigratie zonder bepaalde rechten op te geven waar eeuwen voor gevochten is, dat kan niet. Putin op zijn tenen blijven stampen tot dat hij het eerste schot levert, dat kan niet langer als je geen nieuwe wereldoorlog wilt. Een land vol ‘gender fluids’, transseksuelen en slappe hap, dat moeten we niet willen want dat heeft grote implicaties voor de toekomst van onze soort. De emancipatie van de vrouw zo hard door de strot drukken dat we binnen één generatie die hele traditionele rolverdeling tussen man en vrouw uit het raam gooien, met alle gevolgen van dien zoals bevolkingskrimp, kinderen die door single moeders worden opgevoed, psychologische problemen onder de jeugd en mannen die massaal niet meer aan de vrouw komen en dus lopende tijdbommen worden, dat kan niet zonder bijkomende gevolgen.
Vooruitgang is niet altijd verbetering. En iemand die dat beargumenteerd kan bedenken en uitleggen is niet meteen een conservatieve idioot. Wat ik idioot vind is een groot sociaal experiment aangaan, terwijl je om je heen allerlei symptomen ziet van het feit dat we met onze progressiviteit op veel fronten al te ver zijn gegaan, maar het toch blijven doordrammen omdat je maar nooit niks negatiefs wilt zeggen over de verandering of de groepen mensen die daar bij betrokken zijn omdat je zo progressief en accepterend mogelijk over wilt komen.

Toegegeven, dan ben je net wat slimmer dan de schreeuwende Tokkies. Maar klop jezelf niet teveel op de borst want echt lang heb je er niet over nagedacht. En daar is ook helemaal geen behoefte aan want zo kun je lekker je verheven voelen terwijl de wereld langzaam naar de klote gaat. Vrijgesproken van alle blaam want ‘zo had jij het natuurlijk nooit bedoeld’.

Zo. Mijn punt gemaakt zonder ook maar één positief woord over Trump te hebben gezegd. Want dat verdient hij niet. En toch ben ik blij dat hij gewonnen heeft. Hoef ik in ieder geval niet naar het oostfront om te sterven voor een stel generaliserende generalisatiehaters.
Dat er nog meer superieure jankerds mogen huilen de komende jaren. Proost.

 

Volgend artikel: De westerse mens zal binnen korte tijd niet meer bestaan.