“Betalen en anders zwaait er wat!”

Dit is zo’n beetje het enige wat onze overheid doet. Daarover later mee, maar eerst antwoord op de vraag, ‘wat is nou eigenlijk de overheid?’
De overheid is eigenlijk maar een vaag begrip. Het verandert ook continu. De overheid van 1895 is niet dezelfde als die anno 2017. Eigenlijk is de overheid op dit moment niks meer en niks minder dan de groep mensen die voor de overheid werkt. Als alle mensen die voor de overheid werken er morgen mee stoppen, dan is er geen overheid meer. Zo simpel is het.

En wat is dan het verschil met mensen die voor de overheid werken en de ‘gewone burgers’? Wederom heel simpel, mensen bij de overheid hebben wapens en mogen die gebruiken, burgers niet.
De overheid heeft het monopolie op geweld en gebruikt dit om allerlei zaken af te dwingen. Andere middelen hebben ze niet. Dat hoeft ook niet, want dit blijkt uiterst effectief.
Mocht je denken dat wij in een vrij land wonen, dan heb je het mis. Er zijn heel veel dingen die niet mogen of je verplicht worden. Beide zaken worden (indirect of direct) met geweld afgedwonen.
Zo mag je bijvoorbeeld niet eens buiten een biertje drinken of dronken zijn. Naakt rondlopen mag ook al niet. Gewoon simpele dingen. Zoals we allemaal geboren zijn. Sterker nog, je mag ook niet eens in je eigen huis naakt rondlopen wanneer je te zien bent door andere mensen. Heb je dus een raam in je woonkamer en is je huis naast een drukke straat, dan mag je daar dus eigenlijk al niet naakt rondlopen.

En wat bedoel ik dan met ‘het mag niet’? Veel mensen zullen zeggen dat dit betekent dat je gewoon een onschuldige boete krijgt opgelegd en dat daarmee de zaak is afgedaan. Maar zo eenvoudig is dit natuurlijk niet. Een boete stelt niets voor als er geen consequentie tegenover het niet betalen hiervan wordt gezet. Anders kun je de boete gewoon in de fik steken en daarmee basta. Nee, als je die boete niet betaalt dan komt er nog een tweede, hogere boete. Uiteraard. Maar als je die ook niet betaalt, omdat je het nog steeds niet met de beslissing van de overheid eens bent, dan komen er twee of meer mensen van die overheid bij je aan de deur om je mee te nemen en je op te sluiten. Dat zou je al fysiek geweld kunnen noemen (dat doe ik zeker wel), maar het gaat nog een stap verder.

Als jij namelijk aan de beste mannen uitlegt dat jij niet mee naar het bureau wilt omdat je vindt dat je niks verkeerds gedaan hebt, dan vertrekken zij natuurlijk niet naar de eerste de beste plek om donuts te halen. Nee, dan grijpen ze naar hun wapenstok of pistool. Want zij hebben de ‘opdracht’ gekregen om jou mee te nemen, of je nou wilt of niet. Als je je tegen deze ontvoering verzet, dan zullen zij zonder twijfel geweld gebruiken. Met een beetje pech word je dan ook nog neergeschoten. Zeg niet dat dit niet gebeurt. Lees het nieuws maar eens.
En voor dat je nou denkt ‘ja maar het is je eigen schuld, had je maar gewoon moeten luisteren’, wil ik vragen om er zelf nog iets langer over na te denken. Het gaat nu om naaktlopen en misschien vind je dat zelfs nog wel ‘terecht’ ook. Bijvoorbeeld als je zelf kleine kinderen hebt en die niet geconfronteerd wil laten worden met de lange hangzak van die ouwe viespeuk uit de straat. Maar deze discussie gaat natuurlijk helemaal niet of jij het wel of niet terecht vindt. Want er zullen ook zeker situaties zijn die jij helemaal niet terecht vindt.

Ik kan wel honderden regeltjes verzinnen waar ik het niet mee eens ben. De overheid heeft duizenden dingen bedacht die niet mogen. Daarnaast voeren ze ook ‘beleid’, ofwel ze forceren particulieren of bedrijven om juist wél iets te doen. Dit werkt op dezelfde manier.
De overheid legt bedrijven bijvoorbeeld een vrouwen-quota op. Ze moeten een x aantal vrouwen aannemen in hun bedrijf, of ze nou willen of niet. Doe je het niet? Dan komt die boete weer op de deurmat. Betaal je die niet? Dan komen die mannen met pistolen weer langs. Of wat dacht je van het verbod op hout sprokkelen, stoepkrijten of bedelen op straat? Linksom een rotonde rijden om 03:00 terwijl er geen kip op straat is? 4 kilometer te hard op een 130-weg? Bepaalde woorden in de mond nemen? Geen Marokkanen of vrouwen willen aannemen? De koning beledigen? De lijst is eindeloos. Alles wat niet mag of juist moet, wordt bewerkstelligd door mensen die voor de overheid werken die hun wapens op ons richten.
Nu snap je ook waarom de overheid zo graag wil dat ‘wij burgers’ geen wapens in handen krijgen. Dan zouden we namelijk iets terug kunnen doen en vandaar ook het wapenverbod en ook de reden waarom Amerikanen zo verzot zijn op wapens. Nu zijn we makke schapen. We moeten alle regels en alle uitvoerders maar respecteren. Doe je dat niet? Dan wordt er een geweer tegen je hoofd gezet. Ze stelen 50% van je salaris onder de noemer ‘belasting’. Betaal je niet of verzet je je hier tegen? Pistool tegen je hoofd. Dat geld wordt vervolgens zwaar inefficiënt gespendeerd aan bureaucratische en langzaamwerkende overheidsinstellingen waarbij geld letterlijk over de balk wordt gesmeten. Het JSF-project? De HSL? Zo’n beetje elk IT-project? Iedereen weet dat ‘de vrije markt’ veel beter en efficienter werkt dan door ambtenaren uitgevoerde projecten.

Daarnaast worden er steeds meer verschrikkelijke initiatieven in werking gesteld zoals het afluisteren en bespioneren van de eigen burgers. Zelfs geautomatiseerd. Geen enkele e-mail die je stuurt of ontvangt is veilig. Er worden steeds meer Europese regels ingevoerd waardoor we de macht van onze overheid nog eens uit handen geven aan mensen van een nog grotere overheid en continu acties ondernomen die totaal tegenstrijdig zijn aan het nationaal belang, zoals bijvoorbeeld het importeren van tienduizenden moslims per jaar. De wapens die op ons gericht zijn komen nu ook vanuit Brussel. Ze geven ons de ruimte om op een park te staan met een spandoek, maar alleen dat en alleen onder gecontroleerde omstandigheden. Echt protesteren kunnen we niet en we hebben alles wat ze in Den Haag en Brussel voor ons bedenken maar te slikken.

En met het geld dat ze van ons afpakken, doen ze hetzelfde trucje ook op internationaal niveau. Andere landen worden door onze overheid, vaak in samenwerking met andere overheden, met diezelfde wapens geconfronteerd. Zo proberen ze deals of regime-changes af te dwingen. Irak en Afghanistan zijn hier recente voorbeelden van, maar ook het continu provoceren van Rusland en Noord Korea door aan hun landgrenzen ‘oefeningen’ (lees parades) te doen, of onze inmenging in het gehele Midden Oosten of elk land wat geen centrale bank accepteert. De bommen die gegooid worden zijn betaald door jij en ik. En we hebben hier niks over te zeggen.

Het meest gehoorde tegenargument is vaak dat ‘wij’ er zelf voor gekozen hebben omdat we in een democratie leven. Laat me niet lachen. Dat we één keer per 4 jaar mogen stemmen heeft totaal geen effect op alles wat ik hierboven heb geschreven. Het zijn altijd coalities van niks die hun mooie beloftes nooit waar krijgen gemaakt of helemaal niet waar willen maken. En sowieso verandert er niks aan het principe. Het systeem blijft namelijk hetzelfde. We kunnen nooit mee beslissen óver het systeem.
En wat als onze overheid in de toekomst ‘nog’ strenger gaat worden en nóg meer regels gaat instellen? Of niet onze eigen overheid, maar die van Brussel beslissingen voor ons blijft nemen? Ons nationaal belang maar ook onze referenda, worden totaal genegeerd. Jij en ik hebben 0.01% invloed op wat er uiteindelijk gebeurt. Het nieuws gevolgd omtrent het referendum in Spanje afgelopen week? Daar zie je precies in actie wat ik bedoel. Democratie is een farce.

Ik zeg niet dat we massaal de wapens moeten oppakken. Ik predik geen geweld en schrijf dit artikel juist omdat ik een zo vredig mogelijke samenleving wil. Maar ik wil wel het besef versterken over wat de overheid nou precies is. Ik wil het geloof in onze heilige democratie laten afnemen. Zo eerlijk is het namelijk niet en vooral niet op internationaal niveau is ons systeem niet direct ‘superieur’ aan al het andere. Als ‘wij’ ergens democratie gaan brengen, dan gebeurt dit altijd met door ons gefinancieerd grof geweld. Vergeet dat niet.
Hopelijk denken mensen wat meer na over hun eigen rol in dit leven. Neem de verantwoordelijkheid voor wie je bent en wat je doet. Vooral als je voor de overheid werkt. Weet wat jij in stand houdt. Jij bent als parkeerwachter momenteel de verkeerswet. Jij bent als rechter degene die een man alimentatie laat betalen aan zijn vreemdgaande, respectloze ex-vrouw die al lang weer een nieuwe minnaar heeft. Begrijp dat je zowel als parkeerwachter, rechter of agent zelf in alle gevallen een pistool tegen iemand’s hoofd zet.
En misschien wel het belangrijkste, wij burgers zijn minder dom als de mensen die voor de overheid werken vaak denken. Er zijn veel tokkies en rotzakken in dit land, maar veruit het grootste gedeelte van onze bevolking heeft het hart op de goede plaats en is intelligent genoeg om ruim het grootste gedeelte van de problemen zelf op te kunnen lossen. De vrije marktwerking doet de rest. Daar hebben we de overheid en haar 100.000 verboden én haar inferieure efficientie t.o.v. alternatieven op de vrije markt, niet voor nodig.

Als iedereen de twee principes ‘steel niet van een ander’ en ‘doe een ander niets kwaads, tenzij uit zelfverdediging’ zou toepassen, dan zijn we al een heel eind. De overheid breekt in ieder geval elke dag met deze principes.

Disclaimer voor de irritante SJW’s onder ons, ik zeg hiermee niet voor een regelloze cowboy-staat te zijn. Mensen die wél bewust iemand iets aan doen of door laakbaar gedrag een gevaar creeëren, mogen weldegelijk van mij kneiterhard worden aangepakt. Desnoods met geweld. Ik wil met dit artikel simpelweg het bewustzijn creëren wat een BOA nou precies doet als hij een boete oplegt als hij voor 2 minuten een onbetaalde parkeerplek ziet ingenomen worden en welk effect dit heeft, of wanneer ‘ze’ besluiten om bepaalde quota op te leggen iof nieuwe initiatieven te forceren. Dit proces is minder onschuldig dan het voor veel mensen wellicht lijkt. Gelukkig heb ik nog het recht om dit te schrijven, maar niemand kan garanderen voor hoe lang nog.

Lang leve de vrijheid en het moreel besef.

 

Volgend artikel: Transseksualiteit bestaat niet